L'expresident Quim Torra ha denunciat a través d'un comunicat que la decisió del Tribunal Constitucional de denegar les mesures cautelaríssimes contra la seva inhabilitació "confirma una vegada més que no hi ha justícia pels independentistes catalans a Espanya" i està destinada a "vulnerar un cop més" els seus drets i el dret dels catalans que van participar en el procés electoral del 21-D a ser representats i governats d'acord amb els principis democràtics més elementals.

El TC ha fet saber a primera hora d'aquesta tarda la seva decisió, adoptada per unanimitat, d'admetre a tràmit el recurs presentat per Torra contra la sentència però no les mesures cautelaríssimes reclamades pels seus advocats i, per tant, rebutja restituir-lo en el càrrec. Mantenir la inhabilitació de Torra. 

En el comunicat, se subratlla que Torra fa una valoració negativa de la decisió del TC, tot i que admet que "no és cap sorpresa". "Perquè ja tenim constància continuada del tracte diferenciat i discriminador de la justícia espanyola amb els independentistes catalans", s'assegura en el text.

Així mateix denuncia, com ha fet també el seu lletrat, que tant el procés administratiu seguit per la Junta Electoral Central com el procés judicial del TSJC i el Tribunal Suprem ha estat "farcit d'irregularitats processals i d'interpretacions interessades de les lleis".

Per tot plegat, Torra denuncia que "no hi ha justícia per als independentistes catalans a Espanya" la qual cosa confirma que "cal continuar el plet en defensa de la llibertat d'expressió i dels drets civils dels catalans a Europa".