El president, Quim Torra, vol mostrar la importància que el Govern atorga als seus delegats a l'exterior, després que un dels objectius del gabinet de Mariano Rajoy durant la suspensió de l'autogovern va ser desactivar la xarxa internacional de la Generalitat. El cap de l'executiu català presidirà aquest dijous junt amb el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, una reunió dels delegats a Brussel·les.

Les reunions de delegats es convoquen de manera regular com a mínim dos cops l'any, habitualment és el conseller d'Exteriors qui la presideix, i s'intenta que algun cop la trobada se celebri a Brussel·les per tal que la delegada Meritxell Serret, que es troba exiliada a la capital belga, hi pugui assistir-hi.

Després que el govern espanyol va aprofitar la suspensió de l'autogovern català en virtut de l'articule 155 de l'Estatut per clausurar pràcticament totes les delegacions a l'exterior, l'executiu ha tornat a restituir els delegats, alguns dels quals han estat designats a través de concurs, i es proposa ampliar la seva xarxa a tot el món.