El president, Quim Torra, ha signat el nou decret de nomenament del seu Govern després que els consellers empresonats o exiliats a Brussel·les li han fet arribar un missatge en què expressen la seva disposició a renunciar a formar part del consell executiu.

Des de presidència, s'ha subratllat aquest fet en la mateixa nota en què es comunica la decisió del president de signar un segon decret per superar el bloqueig imposat per l'executiu espanyol al nomenament de Jordi Turull i Josep Rull, que es troben a la presó d'Estremera, i Lluís Puig i Toni Comín, que són a Brussel·les. 

A la nota del Govern s'assegura que els consellers que havien de ser restituïts han fet arribar al president un missatge en què li expressen la "voluntat de fer-li confiança i demanen que les institucions catalanes es tornin a posar al servei del poble de Catalunya al més aviat possible".

"Els consellers Jordi Turull, Antoni Comín, Josep Rull i Lluís Puig reafirmen que sempre han volgut formar part de la solució i no del problema, i afegeixen que entenen el seu nomenament com una qüestió de confiança per part del president, i que se senten en tot moment legitimats", s'assegura.

Fonts de presidència havien assegurat que Torra no estava disposat a introduir canvis en el gabinet que va signar si els consellers que havien de ser restituïts no acceptaven no formar part del Govern. Els darrers dies, hi ha hagut diferents comunicacions amb els presos per conèixer la seva opinió al respecte.