El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que "no hi ha cap altre camí que la confrontació democràtica" després que el govern espanyol hagi advertit aquest divendres que portarà el pla d'acció exterior al Tribunal Constitucional si no el modifica.

Torra ha assenyalat a través d'una piulada a Twitter, que "a l'ofec financer" denunciat pel vicepresident Aragonès pels "impagaments" de les bestretes, i que portaran als tribunals, s'hi suma ara la voluntat del govern espanyol "d'acabar amb l'acció exterior catalana". "No hi ha cap altre camí que la confrontació democràtica i la defensa dels nostres drets socials i polítics", s'ha reafirmat.

A aquesta decisió de Madrid també hi ha reaccionat a les xarxes el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha criticat la gestió dels socialistes al capdavant del govern espanyol pel que fa a Catalunya: "Em costa veure alguna diferència amb Mariano Rajoy", ha assenyalat. I ha afegit: "Després alguns se sorprenen que no vulguem facilitar gratis la investidura de Sánchez".