'Torna Catalunya'. Aquest és el lema que el PSC ha triat de cara a la campanya del 14-F per la qual comencen a escalfar motors l'endemà d'haver designat Salvador Illa com a candidat. Els socialistes confien que amb Illa podran "recollir confiances de tot l'espectre polític" i apunten que surten "a guanyar les eleccions".

La viceprimera secretària del partit, Eva Granados, ha expressat que es vol reivindicar "una Catalunya rica i plena, orgullosa de si mateixa, admirada i no menystinguda", i també que "lluiti amb eficàcia contra la pandèmia, que tingui un projecte de recuperació econòmica i aposti pel retrobament entre ciutadans". Al vídeo de campanya, Illa aposta per "la Catalunya que parla i no crida, sense revenges, la del retrobament".

Amb aquest lema, el PSC busca reivindicar "la Catalunya que mai hauríem d'haver perdut" per culpa del procés i dels governs independentistes. A més, ha assegurat que el projecte de Salvador Illa és per "recuperar el país de tots, per a tots i amb tots" i amb un "magnífic servidor públic" com l'encara ministre de Sanitat.

Granados ha agraït el "gest de responsabilitat, generositat i intel·ligència" a Miquel Iceta per haver cedit a Illa encapçalar la llista. "Volem agrair la seva valentia, la seva ferma defensa de la Catalunya de tots", ha continuat.

D'altra banda, sobre el calendari en què Illa deixarà la cartera de Sanitat, Granados ha expressat que aquesta és una decisió que prendrà Illa d'acord amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I sobre la possibilitat que Iceta pugui passar a encapçalar un ministeri, Granados s'ha limitat a dir que al PSC li agradaria que al govern espanyol continués havent-hi un ministre català. "La composició del Consell de Ministres és una decisió exclusiva de Sánchez", ha afegit.

El PSC celebrarà el seu primer acte de precampanya amb Illa diumenge vinent, a la seu del partit.