El periodista Toni Soler ha demanat disculpes si alguns sindicats de Mossos s'han sentit ferits per un gag del programa Està passant, però ha apuntat que ells també ho haurien de fer per l'actuació policial de la setmana passada. Tres d'aquests sindicats han presentat una denúncia pel gag.

"Els demanem sincerament disculpes, ens vam equivocar. Ara bé, no puc deixar de dir que hi ha molta gent a Catalunya que no està només ofesa, sinó ferida, maltractada, hospitalitzada o detinguda en circumstàncies estranyes pels cossos policials, i que també estan esperant disculpes. Per tant, que cadascú faci el que creu que ha de fer", ha apuntat.

Soler ha indicat que el gag en qüestió era humorístic i que s'hauria de tractar com a tal, i no "tractar-lo fora de context com ha fet una part de la premsa". S'ha mostrat disposat a defensar davant el jutge la llibertat d'expressió.

Tres sindicats dels Mossos han presentat una denúncia contra Toni Soler pel gag en el programa Està passant de TV3 d'ahir al vespre on sortia un gos amb una gorra de policia, que, diuen, "no pot emparar-se en els criteris de llibertat d'expressió ni en un supòsit animus iocandi".

La denúncia, presentada pel Sindicat de Policies de Catalunya, el Col·lectiu Autònom de Treballadors i l'Associació de Comandaments de la Policia de Catalunya, compara el gag amb la situació al País Basc quan "els cercles paral·lels a ETA deien txakurras als guàrdies civils".

Aquest és el gag: