L’agressió a la parella d’un militant de Ciutadans que retirava llaços grocs en companyia dels fills, aquest dissabte a Barcelona, ha provocat la reacció de l’unionisme, que ha atribuït a l’independentisme en general els fets.

Un dels més vehements ha estat l’exdiputat Jordi Cañas, que ha assegurat que “la millor resposta” a l’agressió és “sortir als carrers a netejar la propaganda política separatista que ocupa l’espai públic”.

El comentari de Cañas ha estat respost per l’exdiputat Albano Dante Fachín, que ha considerat que la millor resposta passa per “alliberar als presos polítics” i “cridar a la calma”, i ha lamentat que Cañas prefereixi “seguir alimentant la violència comesa en un 99% pels que treuen llaços”.

Al seu torn, el periodista Toni Soler s’ha adreçat a Fachin per recomanar-li que no entri al debat amb Cañas amb un “No t’hi matis, vol un Ulster”.

Soler ha fet referència a la frase atribuïda a Jordi Cañas, però sempre negada per ell, segons la qual hauria dit, a principis del 2014, “os vamos a muntar un Ulster que os vais a cagar”.