El conseller a l'exili Toni Comín ha assegurat avui que l'Estat espanyol "ha entrat en una mena d'histèria" en el darrer any. En una intervenció al primer Congrés de tuitaires per la República, el conseller s'ha mostrat molt optimista amb el futur català i ha fet una crida a "no abandonar".

"Han retirat una euroordre, se n'ha rebutjat una altra i el 4 de setembre el jutge Llarena hauria de venir a declarar. L'Estat Espanyol ha entrat en histèria. En cap altra qüestió havíem aconseguit dividir l'adversari com amb aquesta demanda civil", ha indicat.

Comín ha considerat que la feina del president i els consellers a l'exili ha estat molt rellevant en els darrers mesos i , per això, ha afirmat que "estem millor que fa un any". "Els ciutadans d'Europa i del món saben molt millor que a Espanya hi ha un problema de democràcia greu, que l'Estat no és un estat de dret. És evident que el front judicial a l'exterior no ha deixat de proporcionar-nos victòries molt importants". ha explicat.

A més, el conseller ha fet una crida a la ciutadania a "no defallir ni abandonar". "Esperaven que la por ens capturés. Sabem que el camí que ens espera no és fàcil, però és el moment del coratge i hem de seguir avançant", ha clamat.