La Junta Electoral Central (JEC) ha advertit aquest dijous a la vicepresidenta del govern espanyol i ministra de Presidència, Carmen Calvo, per una sèrie de tuits publicats en període electoral en el compte oficial del seu Departament i que són valoratius, i per això, l'adverteix de la possible obertura d'un expedient sancionador.

Aquest toc d'atenció es produeix després d'una reclamació del PP pel contingut d'una sèrie de textos en el perfil de Twitter de Presidència, que els populars van considerar "partidistes" i amb crítiques electorals en l'àmbit de la defensa de la igualtat.

La Junta Electoral Central considera que els esmentats tuits contravenen el principi de neutralitat que els poders públics han de respectar durant el període previ a les cites electorals. La llei "prohibeix de forma expressa" durant l'època electoral "la realització de qualsevol acte organitzat o finançat directament o indirectament pels poders públics" que contingui "al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts".

Els tuits incloïen "valoracions" com ara: "Les dretes tenen bloquejada la llei d'igualtat laboral des de fa un any" o "les dretes no poden caure en l'error del PP: recórrer les lleis davant del Tribunal Constitucional".


En la seva al·legació a aquesta reclamació, el Govern va destacar que els tuits s'havien retirat. Tanmateix, per a la Junta, "la reincidència" l'obliga a advertir la vicepresidenta que se li pot iniciar un expedient sancionador en funció de l'article 153.1 de la LOREG si es repeteixen "noves infraccions en el futur".

L'esmentat article estableix sancions d'entre 300 a 3.000 euros per a autoritats o funcionaris.