El vicepresident de la Comissió Europea i candidat dels socialdemòcrates a presidir aquesta institució, Frans Timmermans, ha afirmat aquest dilluns que "a Espanya no hi ha ni un sol ciutadà jutjat per les seves idees", en relació amb el judici que es porta a terme a Madrid en el marc del procés.

En una trobada amb la premsa internacional per parlar de la situació creada a la Unió Europea (UE) respecte a la sortida del Regne Unit del club comunitari, Brexit, Timmermans s'ha referit als nacionalismes.

En aquest context ha parlat del "caos" creat pels nacionalismes i respecte a la crisi a Catalunya ha assegurat que a Espanya "no hi ha ni un sol ciutadà jutjat per les seves idees" i s'ha preguntat si "és molt demanar que els polítics actuïn en el marc de la Constitució" del país.

"Pots estar en desacord, pots canviar la llei, però en el context de la Constitució", ha dit Timmermans. Ha afegit que "no pots violar la llei perquè no t'agradi. No es pot usar la democràcia com una arma contra l'Estat de Dret. No veig cap raó perquè la UE s'hagi de ficar en això, Espanya ho pot resoldre sola".