El diari The Washington Post ha manifestat en un reportatge sobre les eleccions generals, que "l'independentisme no ha fracassat", i que prova d'això és que és la qüestió dominant de la política espanyola. "Davant les eleccions a Espanya, la independència catalana torna a dominar", titula el rotatiu.

The Washington Post apunta que a Espanya molts s'han quedat sorpresos per la resistència de l'independentisme. Però en l'altre cantó de la balança hi situa que el moviment per ara "no ha guanyat el suport internacional, ni un impuls propi de forma òbvia". Arran de tot plegat, el diari apunta que no hi ha consens entre els analistes sobre què pot passar en els pròxims mesos a Catalunya. "Alguns experts temen que les protestes es tornin més violentes davant l'estancament" de la situació, afegeix.

The Washington PostJPG

El diari apunta que el govern català i els polítics independentistes defensen que la sortida seria la celebració d'un referèndum oficial, com el d'Escòcia. Però afegeix que el president espanyol, Pedro Sánchez, no ha mostrat "cap interès a donar-hi llum verda", i el PP, Cs i Vox "ni ho considerarien". Arran de les diferències, recorda que Sánchez i el president català, Quim Torra, "han interromput les converses".

"Vam fer dues reunions, però aquestes negociacions van fracassar", declara Torra a The Washington Post, i en dona a les culpes al govern espanyol recordant la no acceptació de la figura del relator. "El van espantar els partits de dreta espanyols", afegeix el president.