El diari britànic The Guardian ha deixat en un lamentable ridícul el president espanyol, Pedro Sánchez, perquè ha confós el pernil serrà comú amb el pernil ibèric. "Extremadament ignorant: El president espanyol, ridiculitzat per barrejar els pernils", titula el rotatiu amb gran duresa. No dubta a utilitzar el qualificatiu "pig", que té una connotació pejorativa.

"El president espanyol, Pedro Sánchez, ha confós el pernil ibèric amb el pernil serrà comú i corrent, en una patinada que seria com si un polític francès es referís a un vi fi de Borgonya com si fos un plonk (vi dolent). En una intervenció a la fira centenària ramadera de Zafra, a Extremadura, a l'Oest d'Espanya, Sánchez ha deixat el públic amb la boca oberta quan els ha dit: "Poden estar segurs que quan el president de la Xina va visitar Espanya se li va servir un plat de pernil serrà extremeny"", afegeix.

The Guardian

The Guardian explica a Sánchez que Extremadura "és el bressol del pernil ibèric", i precisa que aquest és un àpat "capaç de dur els espanyols de totes les tendències polítiques a un esvaïment gastronòmic".

El diari detalla que la millor versió del pernil ibèric d'aglà està elaborat a partir de porcs ibèrics de la raça blackfoot, o d'encreuaments al 50%, que passen els darrers mesos de la seva vida pasturant per la dehesa -camp de roures- alimentant-se d'herba i aglans.

The Guardian apunta, però, que hi ha fraus, a causa de l'alta demanda de pernil ibèric. "Com que la popularitat ha crescut a nivell internacional, especialment a la Xina, l'oferta de pernil ibèric no ha pogut seguir el ritme de la demanda i la indústria s'ha vist afectada per una sèrie d'escàndols de frau, ja que hi ha proveïdors que intenten fer passar el pernil de baixa qualitat per un pernil de gama alta", indica.