Una testimoni ha negat davant de la jutgessa del 'cas 8-M' que la Delegació del govern espanyol a Madrid el pressionés per desconvocar la concentració que tenia previst celebrar el 19 de març davant de l'Assemblea de Madrid i ha criticat que així s'hagi interpretat per la redacció de l'informe elaborat per la Guàrdia Civil.

Així ho ha dit la portaveu de l'Asociación de Personas Aptas Sin Ayuda de Alquiler (APASAA), Diana Chnaiker, davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, en la causa en la qual s'investiga el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa per permetre concentracions multitudinàries entre el 5 i el 14 de març, entre elles la marxa feminista del 8 de març.

Chnaiker ha explicat als mitjans de comunicació després de la seva compareixença que, a preguntes de la jutgessa, ha ratificat la seva declaració davant de la Guàrdia Civil, però ha precisat que a causa de la forma en què està redactada la conclusió del seu testimoni en aquest document es malinterpreta que ella es va sentir pressionada per cancel·lar la manifestació.

En aquest sentit, l'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane, li ha preguntat directament si la Delegació del govern espanyol el va obligar o va pressionar a desconvocar la manifestació, el que Chnaiker ha negat. Segons ha explicat, la trucada es produeix el 17 de març --tres dies després que es declarés l'estat d'alarma-- per preguntar-li si estava al corrent de la situació i per demanar-li que comuniqués de forma oficial que la concentració no es produiria.

La portaveu d'APASAA ha assenyalat que van enviar un correu electrònic per formalitzar la cancel·lació de l'acte, però que a causa de la restricció de la circulació dels ciutadans derivada de l'estat d'alarma entenia que la manifestació no podia tenir lloc.

Així ha apuntat, que l'associació tenia convocades al març dues concentracions més davant de l'Assemblea de Madrid: una el 5 de març que es va dur a terme i una altra el dia 12, que no es va produir perquè no hi va haver Ple. No obstant això, ha indicat que la Delegació del govern espanyol no el va trucar en relació amb aquesta última i que oficialment consta com celebrada encara que ningú no hi anés.