Entre aplaudiments i crits de joia i amb una alegria que confirmava la victòria, el candidat al Congrés per Teruel Existe, Tomás Guitarte, ha agraït el vot i la participació als turolenses dels 236 municipis de la província, que li permeten arribar al Congrés, i ha reivindicat que "per primera vegada un moviment social arriba al Congrés".

L'agrupació d'electors s'ha alçat amb la victòria a les eleccions generals d'aquest 10 de novembre a la província amb 19.696 vots i un 26,7% dels sufragis, la qual cosa significa la seva entrada al Congrés dels Diputats amb un escó.

Guitarte, en conèixer els resultats, ha assegurat als mitjans que els turolenses tenen ara "l'eina" amb què "per fi" se'ls escoltarà a la resta del país, en un moment en què la província "estava condemnada a llanguir-se".

"Sabem que queda molta feina per davant, però el més difícil era fer aquest salt i ara se'ns escoltarà a Espanya i fora d'Espanya", ha manifestat el candidat, qui també ha afirmat que des de l'agrupació d'electors han "sabut escoltar" als ciutadans i que ara estan oberts a escoltar "a tot l'arc parlamentari que busqui la governabilitat".

Guitarte també ha apuntat que gràcies a la |feina que han realitzat "tots junts" han aconseguit una cohesió" "més gran entre els municipis turolenses, així com "pujar l'autoestima", i ha reiterat que Teruel Existe "gràcies als pobles".

"Volem tenir la igualtat que durant dècades se'ns ha negat", ha dit el diputat electe, qui ha afegit entre una ovació dels assistents que "la veu dels turolenses ja està a les Corts" i que "això és només el principi".