L'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch va infringir el Codi de Conducta del Parlament Europeu al no declarar la seva presència accionarial i gestora d'una empresa fundada per ell mateix, segons ha avançat infoLibre

Es tracta de la societat Regueros 11 SL, empresa de la qual Tertsch és l'administrador únic, que no va ser dissolta fins el passat 17 de febrer, 20 mesos després que l'eurodiputat ultra, que també és vicepresident del grup parlamentari al qual pertany el seu partit, l'ECR (Conservadors i Reformistes Europeus), presentés la seva declaració d'interessos econòmics

Segons ha respost el mateix Tertsch al diari, no va creure "necessari incloure [a la seva declaració] cap referència" perquè el passat 28 de juny del 2019 ja va comunicar a l'Agència Tributària "el tancament efectiu de l'activitat" de la societat. "El tancament d'aquesta societat sense cap activitat havia estat encarregada al meu assessor després de les eleccions i es va dur a terme el mateix mes de la meva arribada a Brussel·les, raó per la qual no vaig creure necessari incloure cap referència en la meva declaració al Parlament Europeu", afegeix.

Tanmateix, comunicar a l'Agència Tributària la declaració d'inactivitat econòmica no equival a la liquidació de la societat, que es va mantenir latent 20 mesos després, fins el passat 17 de febrer d'aquest any. Així doncs, Tertsch va incomplir amb l'esmentat Codi de Conducta al deixar la seva declaració d'interessos econòmics incompleta.

Patrimoni de gairebé 200.000 euros

Preguntat sobre per què no va incloure que era propietari d'aquesta societat quan va fer la declaració, tot i que ja hagués comunicat el tancament de l'activitat, l'ultra li ha tret pes a l'assumpte: "Doncs no el vaig posar perquè suposo que no vaig omplir aquest tràmit amb la cura necessària. Vistos els efectes i activitat referida que era nul·la suposo que l'error o badada només pot prendre's com a greu per a qui només pretengui fer mal a la meva persona".

Cal tenir en compte que d'acord amb els últims comptes dipositats al Registre Mercantil de Madrid, la societat Regueros 11 SL no va desenvolupar el 2019 cap activitat que li reportés ingressos. Tampoc el 2017 ni el 2018. Però en aquests darrers dos exercicis –com també en el del 2016, quan va facturar 4.260 euros– reconeixia tenir un patrimoni net de 196.000 euros. El 2019 i per raons que cap de les memòries anuals no especifica, aquesta xifra va quedar anotada com a pèrdues de l'exercici.

 

Imatge principal: L'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch / Efe