La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa ha acordat ajornar el ple ordinari previst per aquest dijous dia 26, al proper dimarts 31 d'octubre a les nou del matí. Els responsables municipals atribueixen la decisió a “la situació d'excepcionalitat que viu Catalunya, així com la possible celebració d'un ple al Parlament el proper dijous". Amb tot, adverteixen que l'acord permet mantenir el funcionament de l'Ajuntament i la seva capacitat de decisió en temes que afectin a la ciutadania de Terrassa, ja que es segueix celebrant en el mes que estava previst.

Un dels punts previstos per al Ple d'aquest mes d'octubre era el de l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals de l'Ajuntament de Terrassa 2018. La Comissió Informativa sobre aquesta matèria prevista per dilluns va ser suspesa per no ser aprovada la urgència de la seva celebració, per part d'alguns grups municipals. Per aquest motiu s'ha programat per aquest dijous una Comissió Informativa Extraordinària de Serveis Generals i Govern Obert a les cinc de la tarda.

El Tinent d’Alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, del PSC, considera que tot i que cal estar pendents del què passa al conjunt del país, també "s'ha d'intentar mantenir el funcionament de l'Ajuntament, la institució més propera i oberta a la ciutadania". Per aquest motiu, i en relació a les ordenances fiscals, Vega apel·la a "la responsabilitat dels grups municipals per treballar un tema que pot afectar tant a la ciutadania, com al bon funcionament de l'Ajuntament el proper any 2018".