Pablo Iglesias i Teresa Rodríguez van ser el número 1 i la número 2 de la primera candidatura de Podemos a les eleccions europees del 2014 que van suposar el gran salt del partit, llavors pràcticament desconegut, amb cinc escons. El madrileny i l'andalusa semblaven un equip imparable però la seva bona sintonia va acabar fent aigües pocs anys després i va culminar amb l'expulsió de Rodríguez del grup d'Adelante Andalucía al parlament andalús en plena baixa per maternitat (el Tribunal Constitucional va acabar donant la raó a la de Cadis, assegurant que aquesta expulsió va vulnerar els drets de fins a nou diputats) i la creació d'un partit liderat per ella i sense lligams amb Madrid. A més, aquesta ruptura va resultar traumàtica per a l'esquerra andalusa i va deixar unes ferides que avui encara continuen obertes. Ara, després de la sortida dels cinc diputats morats de Sumar, Rodríguez no ha pogut resistir-se a posar el dit a la nafra i ha fet un llarg enfilall a la xarxa X on ha assegurat que els de Ione Belarra estan "prenent de la seva pròpia medicina". 

Rodríguez, que va complir la seva promesa i va renunciar al seu escó per tornar a exercir de professora a un institut després de set anys com a diputada però continua sent portaveu d'Adelante Andalucía i és considerada encara la líder de l'esquerra alternativa andalusa, ha assegurat així que ara mateix "Podemos està patint el mateix maltractament que ens infringien a qualsevol amb principis més enllà del seguidisme". "La direcció de Podemos parlant de tot el que poden fer amb independència del PSOE i pressionant al govern espanyol cap a l'esquerra des del Congrés però en un moment en què dir això sona a la faula de la "guineu i el raïm", ha continuat una de les grans crítiques amb Pablo Iglesias des de l'esquerra. Anant més enllà, ha acusat els cinc diputats que han passat al grup mixt, entre els quals la secretaria general Ione Belarra de trànsfugues, utilitzant la mateixa paraula que des d'Unidas Podemos (incloent-hi també Izquierda Unida, un partit que continua sent fort a Andalusia) empraven respecte d'Adelante Andalucía: "Ens van posar al carrer amb el suport necessari de l'extrema dreta". Vox i el PP van donar suport a la proposta de Podemos d'expulsar Teresa Rodríguez i altres diputats. 

Rodríguez dispara contra tothom: Podemos, Izquierda Unida i Sumar 

La portaveu no només aprofita per a carregar contra Podemos, sinó també contra Izquierda Unida: "El que come callaíto come dos veces. Contents amb els seus ministeris de l'aire, les seves finances sanejades, les seves 14 pagues i alguns d'ells, més a prop de jubilar-se amb el precinte posat". Rodríguez fa referència a Sira Rego, la nova ministra d'Infantesa i Joventut, un ministeri de nova creació que ha anat a parar a les mans de l'exeurodiputada però crítica de retruc també a Alberto Garzón, que s'ha retirat de primera línia política després de ser ministre de Consum, una cartera sovint posada en dubte. 

Tampoc no dubta a criticar Yolanda Díaz i Sumar, de qui assegura que s'han convertit en el "rabo del Perro", en referència al president del govern espanyol. "Tenen seu central dins la cartera de la vicepresidenta i estan disposats a passar amb cotxe per damunt del cos mort de Podemos per agradar a Sánchez. Sumar semblava una festa d'aniversari i ha resultat ser un passatge del terror", analitza Rodríguez, amb el seu to habitual a les xarxes socials. A més, remata els missatges assegurant que aquesta situació no li provoca alegria, sinó alleugeriment per la situació del seu partit, aliè a les trifulgues del Congrés: "Lluny de la Cort en el nostre 'extrarradi' andalús i obrer. Amb les nostres lleialtats intactes, lluny de tota aquella cosa tan desagradable que és l'esquerra espanyola... Potser encara servim per a les revolucions que ens falten". Així ha passat comptes Rodríguez amb Iglesias, però sembla que encara li queden coses per dir.