Després d'una carta bomba a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid que ha deixat ferit un treballador i una altra missiva enviada a l'empresa de Saragossa que fabrica els llançagranades que s'entreguen a Kíiv, la base de Torrejón de Ardoz ha detectat un tercer paquet sospitós en només 24 hores. Concretament, anava dirigit al Centre de Satèl·lits, segons han informat fonts dels ministeris de Defensa i de l'Interior. El paquet és molt similar als que es van rebre durant la jornada d'ahir i va arribar a aquest complex militar de Defensa durant la matinada. A les tres de la matinada s'han activat tots els protocols, mentre la Policia Nacional s'ha fet càrrec de l'anàlisi del sobre, que podria ser similar als dos interceptats ahir. En aquest cas, sembla que no hi ha hagut ferits, a diferència del treballador ucraïnès de l'ambaixada que va obrir la carta dirigida a l'ambaixador. Aquesta no havia passat cap control d'escàner i es va obrir al jardí de l'edifici. Les ferides van ser lleus i tot i que va anar a l'hospital, ja ha rebut l'alta. L'Audiència Nacional, que s'encarrega dels delictes de terrorisme, ja s'ha fet càrrec de la investigació. 

La base de Torrejón de Ardoz on ha arribat aquest tercer paquet és un dels centres neuràlgics del ministeri de Defensa des d'on s'ha anat enviant ajuda humanitària, però també militar. Per exemple, durant el mes de setembre es van enlairar diferents avions des d'aquesta base, carregats de munició i artilleria de campanya. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha visitat en diferents ocasions les instal·lacions des que va començar la guerra després de la invasió russa d'Ucraïna. Tot i que una part significativa de l'armament militar espanyol s'ha enviat des d'aquesta base on ara han rebut un tercer paquet sospitós, que podria contenir un explosiu, també han estat molt actives les bases de Rota, a Cadis, i de Saragossa. 

Detalls sobre la carta a l'ambaixador ucraïnès 

Mentrestant, en les últimes hores, s'han conegut més detalls sobre el paquet que va esclatar a l'ambaixada a les mans d'un treballador, però que estava dirigit a Serhii Pohoreltsev, el diplomàtic ucraïnès a l'Estat. De moment, la policia encara està comprovant la relació que existeix entre aquest i el que la policia va fer detonar a Saragossa, després que saltessin totes les alarmes en una empresa que fabrica armament. Concretament, analitzen les connexions entre els dos enviaments. Per un costat, el sobre que va explotar feia 18 per 10 centímetres i s'havia enviat per correu ordinari. Sobre una etiqueta blanca hi havia escrit el nom de l'ambaixador, així com la direcció de la institució. No hi havia cap remitent.

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.