Unes 3.000 persones s'han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol a Girona, segons la policia municipal. La convocatòria, promoguda pels Comités de Defensa de la República de Girona (CDR), aviat s'ha convertit en un nou 'Holi Fest', com el que es va viure el passat dissabte en les protestes contra el sindicat Jusapol al centre de Barcelona, que ha tornat a omplir de colors policies, manifestants i periodistes.

ELNACIONAL Holi Fest Arran aniversari 1-O Girona Carles Palacio

Els convocats s'han trobat amb un cordó policial reforçat per dues files de tanques que impedien el seu accés a la subdelegació. Després d'uns moments de tensió en què semblava que els independentistes anaven a derrocar la protecció de les tanques, la situació s'ha calmat tot i que alguns manifestants han llençat ous i avions de paper cap als agents.

ELNACIONAL Holi Fest Arran aniversari 1-O Girona Carles Palacio

 

Minuts més tard s'ha produït un segon intent per parts dels independententistes de trencar la barrera formada per les tanques. Tot i que han arribat a aixecar-les, no han pogut acabar passant i, per tant, tampoc ha arribat a haver un enfrontament directe amb els Mossos d'Esquadra. Després d'aquests fets, el CDR de Girona ha desconvocat la mobilització a través d'un tuit agraïnt un cop més la presència de tots aquells que han participat en l'acció. No obstant, els independentistes no han marxat i han seguit davant la subdelegació.

Seguirà ampliació