No tot són llibres i roses. La diada de Sant Jordi a Barcelona ha quedat marcada, en part, per la tensió que s'ha viscut a la parada de Vox, situada a la cantonada de Rambla de Catalunya amb Rosselló. Desenes i desenes de persones s'han acumulat al voltant de la carpa del partit d'extrema dreta per increpar-los i demanar-los que marxin. "Fora, fora!", se sent en les imatges. De fet, una noia s'ha apropat al líder de la formació d'ultradreta a Catalunya, Ignacio Garriga, per dir-li directament a la cara que els integrants de Vox són una colla de "racistes i homòfobs".

 

Mentre els antifeixistes xiulaven i cridaven contra la presència dels ultres a la 'superilla literària', els simpatitzats del partit d'extrema dreta s'han dedicat a provocar amb aplaudiments. Per la seva banda, Garriga ha intentat parlar davant dels mitjans de comunicació. Tot el grup de persones present en aquesta mena de concentració s'ha dedicat a fer soroll mentre el líder d'ultradreta feia les seves declaracions. Els companys de Garriga l'han hagut d'encerclar per evitar que els seus detractors s'apropessin per boicotejar encara més el moment. Entre les persones que s'han dedicat a increpar la parada destaca la presència de l'activista represaliat Marcel Vivet.

Garriga ha demanat als catalans que es converteixin en els "Sant Jordis" del segle XXI i lluitin contra el drac del separatisme que "asfixia la llibertat", "persegueix" els fills a les escoles, nega la prosperitat i el benestar als catalans i arruïna les classes mitjanes i treballadores. "El separatisme institucional ha portat una denegació política, moral i social sense precedents, obsessionat per inventar relats i seguir alimentant el victimisme clàssic", ha afegit. Per al líder ultra, és el moment que els catalans es posin dempeus i comencin a reconstruir "pam a pam" Catalunya, enfront de "l'odi" del separatisme, que els "increpa" i els "vol silenciar". Ha dit que Sant Jordi és sinònim de "llibertat, unitat i concòrdia" i ha esgrimit que els crits són "odi, violència i confrontació". "El seu odi no podrà enfront de les ganes de concòrdia i llibertat", ha assegurat durant l'atenció a mitjans que el partit ultradretà ha fet a la seva parada a Rambla Catalunya amb Rosselló.

Tot això ha tingut lloc poc abans que una sobtada pedregada cap a les 12.50 hores hagi interromput la festa de Sant Jordi en els carrers de Barcelona, que estaven plens de parades de roses, llibres i gent passejant. Hi havia previsions de pluja per a aquest dissabte i al matí ha plogut una mica, però la predicció s'ha complit totalment al migdia. Les parades han començat a resguardar els llibres i les roses, a l'espera que surti de nou el sol per reprendre les vendes.