Un centenar de persones s'han trobat aquesta tarda davant de la Conselleria d'Ensenyament convocats pels CDR per dur a terme una penjada de llaços grocs. A la mateixa hora, grups espanyolistes han cridat a reunir-se al mateix lloc per arrencar els llaços a mesura que eren penjats.

Tot i que el grup unionista era molt reduït, format només per una desena de persones, han arrencat pràcticament la totalitat dels llaços que havien estat penjats alguns minuts abans en record als presos i exiliats.

Al llarg del recorregut s'han viscut moments de tensió entre els dos grups i, tot i la gran presència policial, alguns manifestants s'han encarat verbalment. Només en un cas ha anat més enllà quan un home ha denunciat a la policia haver estat amenaçat per un dels espanyolistes amb un cúter que utilitzava per tallar llaços.

La manifestació ha durat aproximadament una hora i ha baixat des de la Conselleria d'Ensenyament, situada a Via Augusta, fins a la Travessera de Gràcia. Durant el recorregut han passat per diverses escoles com l'Augusta, la Nausica i la de l'Infant Jesús, on han penjat llaços grocs.

Tot i això, aquest símbol en record als presos i exiliats ha durat poc, ja que un cop els independentistes els penjaven, venien grups d'unionistes a treure'ls.

La manifestació ha acabat cap a les nou del vespre quan els últims concentrats han abandonat la Travessera de Gràcia, després d'uns moments de tensió. A hores d'ara pràcticament han desaparegut la totalitat dels llaços.