L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que la situació dels agents antiavalots allotjats als vaixells Piolín al port de Barcelona s'està degradant per les males condicions, fins al punt que "existeixen moltes puntes de tensió entre els companys i situacions d'estrés familiar". "Tots sabem que la incertesa i la falta de notícies generen ansietat en les persones. El Ministeri de l'Interior ha de pensar ja a fer relleus o facilitar permisos", assenyalen. Els dispositiu es va desplegar fa un mes i mig per intentar impedir el referèndum de l'1 d'Octubre, però segueix en marxa en principi fins al 2 de novembre.

Segons l'AUGC, el Ministeri de l'Interior ha incomplert les seves promeses sobre l'allotjament dels efectius, i actualment estan en una situació que titlla de "semiabandonament". "Les condicions d'allotjament no són dignes. Les condicions de manutenció no són les idònies. La suspensió de la jornada laboral provoca situacions que no són les més adequades per la pressió a la qual estan sotmesos els guàrdies civils. S'abusa de la durada dels torns de treball, i no es donen dies de descans", afirmen.

L'AUGC assegura que si no es resol aquesta situació de "desídia" del Ministeri, qualsevol intervenció d'ordre públic que es posi en marxa a partir d'ara "pot estar abocada al fracàs".