La Radiotelevisió Belga francòfona (RTBF) ha informat avui que Catalunya està preparant un moviment de "resistència pacífica" davant la possible intervenció de la Generalitat a partir de divendres, a través de l'article 155 de la Constitució.

RTBF, amb fonts de l'agència France Presse, recull declaracions del dirigent de Demòcrates, Antoni Castellà, i de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. "Des de dijous caldrà estar a punt i disponible per sortir al carrer", ha indicat dimarts al vespre Antoni Castella, davant uns 250 militants de l'organització independentista catalana Assemblea Nacional (ANC)". Fa referència a les dues reunions informatives que l'ANC va organitzar dimarts a la seu de l'Orfeó Gracienc, i que es van repetir en 100 escenaris més al llarg de Catalunya.

"A pocs quilòmetres de distància, Eulàlia Reguant instava els participants en una reunió pública de la UPC, per mobilitzar-se a com ho van fer durant el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, que estava prohibit per la llei", afegeix. "Hem d'estar preparats per resistir als llocs de feina, a l'administració", ha insistit. "Hem de ser conscients que hi haurà repressió".

RTBF també ha recollit un decàleg pacifista que s'està repartint aquests dies, i que aconsella com fer cadenes humanes i com manifestar-se.