El diari Telepolis, l'equivalent alemany del nord-americà Politico, ha assenyalat que el nou president espanyol, Pedro Sánchez, no és tan d'esquerres com fa veure, ni molt menys: "Li agrada posar l'intermitent a l'esquerra, però després acaba avançant per la dreta".

El diari assegura que Pedro Sánchez sempre ha fet una política de batzegades amb un discurs esquerrà i decisions estratègiques en sentit contrari. "Després de posar l'intermitent cap a l'esquerra en la campanya electoral, no va voler fer govern amb Podemos", recorda. "Va preferir avançar per la dreta i va fer un pacte amb els neoliberals de dreta de Ciutadans. Com que Podemos no volia donar suport a un govern de socialdemòcrates i ultranacionalistes espanyols neoliberals, Sánchez va fracassar en una tempesta", recorda al·ludint a la primera legislatura fallida que va obligar a repetir eleccions.

Telepolis apunta que després el PSOE va acabar permetent el govern de Mariano Rajoy. "Sánchez es va veure obligat a dimitir en un cop d'estat intern l'octubre del 2016. I el PSOE una vegada més va ajudar el postfranquista Rajoy arribar al poder, en contra de totes les promeses electorals que havia fet", assenyala.

El diari atribueix a Sánchez un "sentit de poder" i apunta que ha esperat el seu moment per fer l'assalt a la Moncloa, "esperant pacientment una oportunitat". Després de rebutjar els intents de Podemos de tombar Rajoy per la via ràpida, ho ha acabat fent amb la sentència sobre Gürtel, i tot i que això sí, aquest cop "depenent dels partits bascos i catalans".