El diari Telepolis, l'equivalent alemany del Politico nord-americà, ha manifestat en una crònica sobre les noves acusacions del jutge Pablo Llarena contra els polítics catalans, i la futura decisió de la Justícia alemanya, que "Espanya no pot demostrar que fons públics s'hagin gastat en el referèndum".
Telepolis considera que Llarena es troba en un "carreró sense sortida" a nivell europeu amb les euroordres contra els exiliats, i afirma que són una dificultat per a la Justícia espanyola.
El diari apunta que el Tribunal d'Schleswig no accepta l'acusació de rebel·lió, ni tampoc altres acusacions menors com l'intent de sedició, perquè també requereixen violència en la legislació alemanya. "A més, el govern català sempre ha reclamat una no violència estricta. Els jutges alemanys també han expressat dubtes considerables sobre la petició d'extradició per malversació. Espanya no pot demostrar que fons públics es van gastar en el referèndum", indica.
Segons Telepolis, la situació a favor dels exiliats fins i tot és més clara als altres 4 països que acullen exiliats. "Bèlgica ja ha denegat l'extradició per l'eurooordre de Llarena. A Suïssa, els pronòstics també són molt dolents per a Llarena en el cas de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i han deixat clar que no extraditen per delictes polítics i que no pensen intercanviar presos. Clara Ponsatí és improbable també que sigui extraditada [per la Justícia escocesa]", indica.
Respecte de Puigdemont, recorda que ha hagut de deixar Berlín degut a les amenaces, "a vegades fetes per turistes espanyols", i que pensa restar a Alemanya -a Hamburg- fins a la decisió final. El diari recorda que la Justícia espanyola l'acusa a ell i a 12 consellers de rebel·lió, que pot comportar 30 anys de presó.