Per unanimitat, el Tribunal Constitucional torna a tancar files amb les decisions del Tribunal Suprem. Aquest dimecres el ple de l'alt tribunal s'ha posat d'acord per tombar el recurs contra el veto de Pablo Llarena a Jordi Sànchez per assistir al seu propi debat d'investidura. Els magistrats han inadmès el recurs presentat per Carles Puigdemont i altres diputats contra la decisió del Tribunal Suprem de denegar-li la llibertat i el permís penitenciari per anar al Parlament. Han argumentat que no van esgotar les instàncies judicials. Ara fa un mes el TC va tombar un recurs idèntic, amb els mateixos arguments, sobre la investidura de Jordi Turull.

El recurs contra el veto del Suprem argumentava que el magistrat instructor, Pablo Llarena, havia vulnerat el seu dret fonamental a l'exercici del càrrec públic representatiu perquè els diputats tenen dret a debatre i pronunciar-se sobre la investidura del candidat proposat, que en aquest cas era ell mateix. Però la sentència, de la qual només se'n coneix la part dispositiva, sosté que no van esgotar la via judicial abans de presentar un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional.

"Un cop dictada la interlocutòria de 9 de març no van articular cap mitjà d'impugnació ni tampoc van dirigir al magistrat instructor ni a la Sala de Recursos del Tribunal Suprem cap escrit tendent a denunciar la vulneració dels seus drets", assenyalen els magistrats. "És més, ni tan sols van formular adhesió al recurs d'apel·lació presentat per Jordi Sánchez davant el Suprem", afegeixen.