La reunió de la taula de diàleg que s'ha anunciat per aquesta setmana segueix oficialmente sense data, segons ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts, i malgrat que es dona per fet que la trobada es farà demà. Això no obstant, des del Govern s'insisteix que no es concretarà la data de la reunió fins que no es puguin presentar en acabar la trobada resultats concrets, en la línia de l'acord per acabar amb la judicialització que van tancar els dos governs.

"S'està treballant intensament perquè hi hagi acords. Quan hi hagi taula hi haurà acords. Com que s'estan acabant d'ultimar no hi ha encara data", ha argumentat la portaveu, que ha assegurat, això no obstant, que la reunió es farà aquesta setmana, perquè així figura a l'agenda dels dos governs, i que els equips estan "treballant intensament".

Quatre consellers

El president, Pere Aragonès, ha informat el Govern que la delegació catalana estarà integrada pels membres nats que figuren a l'acord de l'executiu aprovat el passat mes de setembre, les conselleres de Presidència, Laura Vilagrà, i d'Empresa, Roger Torrent, a més del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per delegació directa del president, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que hi assisteix com a membre convidada.

Garriga va ser una de les persones detingudes el 20 de setembre del 2017 en el marc de l'operació contra el referèndum i el seu cas va sortir del jutjat número 13 arran del seu nomenament com a consellera. Precisament, els dirigents polítics implicats en l'organització de l'1-O que estan sent investigats al jutjat número 13 podrien veure's afectats per les reformes del Codi Penal que des del Govern es volen impulsar en el marc de la taula de diàleg.

En representació del govern espanyol, acudiran a la reunió la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños; la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez; i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta. Per tant, hi haurà una representant d'Unidas Podemos i tres del PSOE.

La reunió de la taula de diàleg va ser anunciada el passat 15 de juliol després de la reunió que van mantenir els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez a la Moncloa.