La taula de diàleg es reunirà aquest dimecres a les 10 h del matí, segons han informat els dos governs. La trobada se celebrarà, tal i com estava previst, a La Moncloa. Tot i que ja s'havia apuntat que la reunió seria aquest dimecres, el Govern ha assegurat al migdia, en l'habitual roda de premsa dels dimarts, que encara no hi havia data fixada perquè encara quedaven acords per tancar. Fonts del Govern subratllen que els acords que s'anunciaran demà se centraran en l'objectiu de posar fi a la judicialització del procés. Això no obstant, admeten que la persecució judicial del català a l'escola i els procediments al Tribunal de Comptes, també hi podrien formar part de l'agenda de demà.

El Govern ha hagut d'introduir canvis a la delegació catalana, de la qual no en formen part els representants de Junts, per equilibrar amb els quatre representants de la delegació espanyol. Finalment, segons ha anunciat el president, Pere Aragonès, durant la reunió del Consell Executiu, hi acudiran quatre consellers de la Generalitat. Dos d'ells són membres nats que es van fixar el passat mes de setembre per acord de Govern, és a dir la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i els conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Elena i Garriga

Aragonès és membre nat de la taula, segons l'acord que es va aprovar al govern el mes de setembre, però a aquesta reunió no hi assistiran els presidents, per la qual cosa ha delegat la seva representació en el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

Finalment, la quarta representant de la Generalitat a la taula de diàleg serà la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que hi participarà com a convidada. Precisament, Garriga va ser detinguda en l'operació policial del 20 de setembre del 2017 i està sent investigada al TSJC per la seva implicació a l'organització del referèndum, tot i que en un primer moment el seu cas figurava entre els que està processant el jutjat 13 de Barcelona.

Amb la incorporació d'aquests dos consellers per decisió del president, el Govern ha evitat reobrir el debat sobre la composició de la delegació catalana i haver d'aprovar un nou acord del Consell Executiu al respecte.

En representació del govern espanyol, acudiran a la reunió la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños; la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez; i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta. Per tant, hi haurà una representant d'Unidas Podemos i tres del PSOE.