S'ha trencat el pacte de govern del PSC, el PP i el regidor de l'antiga Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Prats, que atorgava a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros la majoria absoluta al plenari de Tarragona, amb 14 de 27 regidors.

El regidor d'Units per Avançar —així es diu la marca d'UDC a la ciutat— ha comunicat la seva dimissió com a quart tinent d'alcalde i regidor de Cultura, contrari a "l’ús indiscriminat de la violència" i la repressió policial que es va dur a terme l'1-O. Prats explica en un comunicat que ha pres aquesta "dolorosa i difícil" decisió per "dignitat i responsabilitat".

"Quan la força substitueix la paraula, no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència", ha recriminat en un comunicat Prats, que, tot i això, seguirà com a regidor a l'oposició, segons El Diari de Tarragona.

"L'escenari ha canviat"

Prats sempre ha defensat la necessitat de respectar la legalitat per construir el futur i fer-ho amb diàleg, pacte, consens i unitat, però ha dit: "Estic fermament convençut que l'escenari ha canviat, els papers ja no són els mateixos i, fins i tot, em qüestiono si els actors hem de continuar amb el mateix guió o si és millor baixar al pati de butaques".

Prats ha presentat la seva dimissió "per coherència, per lleialtat i, fins i tot, per dignitat personal", un dia, que ha titllat de difícil encara que està convençut d'haver pres l'única decisió possible per dignitat i responsabilitat i des de la serenitat i la reflexió.

La CUP aplaudeix Prats

La CUP de Tarragona ha aplaudit la decisió de Prats de dimitir malgrat que en altres temes hagin anat discrepant fins ara, i ha demanat a la resta de membres de l'equip de Govern: "Per decència, seguiu l'exemple de Prats i dimitiu".

Ha insistit a aplaudir a Prats la seva valentia i la seva coherència —ha dit— en deixar un càrrec que implica un pacte amb el PP, "el partit que va ordenar la violència indiscriminada" durant el referèndum.