El dirigent d'ERC, Joan Tardà, considera que “repetir la fórmula de govern JxCat-ERC seria un fracàs”. En una entrevista al diari Ara, Tardà ha assegurat que, si després de les eleccions catalanes es crea un govern idèntic a l'actual, crearia "les condicions perquè el Procés es vagi podrint"

El polític republicà, que acaba de publicar el llibre En defensa pròpia (Pòrtic), es mostra partidari d'un govern amb JxCat, ERC, la CUP i comuns. "En un govern les disfuncions no tenen com a causa el nombre d’accionistes sinó la capacitat per afinar", ha defensat. Davant els principals reptes que té ara Catalunya, com "la pandèmia, la desjudicialització i la construcció d’una solució que ha de passar per un referèndum", Tardà valora que un govern ampli "se sentirà més legitimat i valent per interpel·lar els compatriotes que no estan a favor del referèndum".

"Ser més dels que som i establir diàleg"

L'estratègia que defensa Tardà és guanyar la independència per "acumulació": "S’ha de ser més dels que som i establir un marc de diàleg". Segons el líder republicà, aquest posicionament en el si del partit és el que ha provocat més crítiques des de l'independentisme, sobretot a les xarxes.

"Crec que això ve arran del fet que a ERC, a partir de l’1-O, vam tenir molt clar que no es tractava ni de bon tros de la victòria final", defensa. 

 

Imatge principal: El polític d'ERC, Joan Tardà