El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha dit, després d'enumerar les decisions on el PSOE ha donat suport al govern espanyol, que els socialistes "són més fatxes que el PP". Tardà ha estat molt contundent amb el PSOE i l'ha acusat de ser còmplice del PP per atacar Catalunya explicant que "sense la seva complicitat no hauria estat possible l'aplicació de l'article 155", que tampoc "hauria estat possible la intervenció de la Generalitat de Catalunya" i que sense l'ajuda dels socialistes "tampoc hauria estat possible l'empresonament del nostre govern". 

Tardà ha acabat la seva intervenció explicant: "Per acabar-ho d'adobar, fins i tot estan instant, cosa que no entendrem mai, a la Junta Electoral Central per prohibir el llaç de la solidaritat. Mai ens hauríem pensat que serieu més fatxes que ells", fent referència al PP. 

Les declaracions del portaveu d'ERC han tingut la resposta de la diputada socialista, Mercè Perea, que li ha dit a Tardà que l'ha "elogiat" dient-li fatxa perquè també l'hi va dir a Joan Manuel Serrat.