Primeres discrepàncies públiques d'exdirigents republicans sobre què ha de votar ERC en la pròrroga de l'estat d'alarma. L'exlíder dels republicans a Madrid Joan Tardà és partidari de mantenir l'abstenció d'ERC en la pròrroga de l'estat d'alarma. Així ho ha fet saber a través d'un tuit, en què ha apostat per "negociar" i mantenir la "línia d'actuació responsable". "Cal contemplar el bosc, no només la primera filera d’arbres", avisa Tardà, que també deixa clar que no sap què decidirà l'executiva d'ERC sobre això. 

Un dels que ja ha replicat Tardà és l'exconseller Josep Huguet, que ha defensat que ell vol que ERC voti 'no' a la pròrroga. "Sense l'eliminació de l'estat no es podrà negociar res i lluitar per res en condicions. Si no pot continuar l'estat d'alarma passarà a l'estat de coordinació", ha afirmat Huguet en un tuit.

La direcció dels republicans arriba a la reunió setmanal dels dilluns amb la pròrroga sobre la taula, malgrat que la setmana passada ja van avisar que no facilitarien els vots a Pedro Sánchez si no hi havia retorn de competències. Aquest matí, en una entrevista a Ràdio 4, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha avisat que "s'ha d'aturar l'estat d'alarma" i ha assegurat que aquest és el sentiment majoritari de les files republicanes. Tot i això, també ha dit que la decisió final es decidirà en reunions internes en les següents hores.