L'exportaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà discrepa de la mesura impulsada pel conseller d'Educació, el també republicà Josep Bargalló, d'establir un pla pilot per impartir religió islàmica als centres educatius públics de Catalunya.

"La presència de la religió a l’escola és reaccionària i insulta la llibertat de consciència. El que s’ha d’impartir és cultura de les religions i educar en el respecte a la llibertat religiosa", ha etzibat Tardà.

"El laïcisme està perdent terreny i es pagarà car. Les esquerres han llançat la tovallola", ha afegit al respecte. D'acord amb aquest pla pilot d'Educació, els pares, mares o tutors legals són els que hauran de fer la petició perquè els menors rebin classes de religió islàmica i, en funció d'això, cada àrea educativa habilitarà un docent que imparteixi aquesta assignatura als centres de primària i de secundària. 

Així doncs, Tardà és la primera veu dins d'ERC que discrepa públicament d'una proposta que ja ha generat molta polèmica i discussions a les xarxes. Un dels punts més polèmics del pla és que la resolució estableix que correspon a la Comissió Islàmica d'Espanya designar els docents.

Segons fonts del Departament d'Educació consultades per l'ACN, per ara no es preveuen possibles implantacions futures en més àmbits territorials o sobre la consolidació de la matèria com a assignatura optativa del currículum oficial. Les zones contemplades per ara són Barcelona, el Baix Llobregat, Girona i Tarragona.

El PPC mirarà "amb lupa" el pla

El líder del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha alertat a Twitter que miraran de ben a prop el nou pla pilot de la Generalitat per impulsar la religió islàmica a les escoles. "Analitzarem això amb lupa: qualsevol mesura que atempti contra la igualtat entre homes i dones i imposi a aquestes últimes a la submissió a l'home o l'obligació de portar burka o qualsevol altre imposició", va dir afegint també  que si es dona aquest tipus de situació, ho portaran als tribunals.