Els Comitès per la defensa de la república (CDR) han portat a terme diverses accions a tot Catalunya per mostrar la seva disconformitat davant la detenció de Puigdemont a alemanya aquest cap de setmana i l'empresonament dels presos polítics catalans.

L'acció més multitudinària ha estat a l'estació de Sants de Barcelona, on centenars de persones s'hi han manifestat a partir a les sis de la tarda a la plaça Joan Peiró. En un principi, la convocatòria dels CDR cridava a envoltar completament l'estació, però degut a la poca assistència s'ha traduït en donar voltes al voltant de l'edifici mentre es cantaven consignes en favor dels presos polítics i en contra dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos no han hagut de bloquejar per complet l'estació en cap moment ja que han anat alternant el bloqueig de les entrades en funció d'on estava la manifestació i així l'estació ha estat en funcionament tota la tarda. Com ve sent habitual en aquest tipus de manifestacions, els Mossos també han desplegat un helicòpter. 

Des de de TMB també s'ha informat que a causa de la manifestació s'han vist afectades les línies de bus 115, V5, H10, 27, 78 i 109 i s'ha tancat l'accés al metro. 

Talls de carreteres

Aquesta no ha estat l'única acció dels CDR avui, que han tallat les principals carreteres d'entrada a Catalunya des de primera hora del matí. L'AP-7 ha estat tallada a diversos punts del seu pas per Catalunya, per exemple a la Jonquera, Tortosa, l'Ampolla o Figueres, a més a més també hi ha hagut diverses marxes lentes com a Vilademuls, al Pla de l'Estany. 

On s'han viscut els episodis més violents ha estat a l'A-2 al seu pas per Soses, on els Mossos han carregat contra els manifestants que tallaven la carretera. a causa de l'actuació policial, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un home i ha hagut de ser traslladat en ambulància a un centre hospitalari. L'A-2 també ha estat tallada al seu pas per Alcarràs

A part d'aquests talls, els CDR també han tallat l'N-152 i l'N-154 a Puigcerdà, l'N-340 a Alcanar i l'Ampolla, la C-17 a Sant Quirze de Besora, la N-II a Llers, la C-37 a la Vall d'en Bas i el túnel de Bracons a la Garrotxa. A Barcelona s'ha tallat la Diagonal a primera hora.