Han tallat el telèfon i l'Internet al Departament d'Economia. Fonts properes han explicat a El Nacional que la seu de la vicepresidència i la conselleria d'Economia s'ha quedat sense aquests dos serveis just el mateix dia en què s'estan vivint escorcolls i detencions a diversos departaments.

El departament d'Economia ha estat el primer en patir els escorcolls requerits pel jutjat d'instrucció número 13 aquest matí. Unitats de la Guàrdia Civil escorcollen la seu de la conselleria d'Economia de la Generalitat en l'operatiu contra el referèndum de l'1-O. Els agents de la Guàrdia Civil, alguns de paisà i d'altres uniformats, han irromput a l'edifici de Rambla Catalunya.

Dos dels 13 detinguts estaven estretament vinculats amb la conselleria d'Economia i Hisenda, com Josep Maria Salvat Tenesa i Juan Manuel Gómez.

Jornada d'escorcolls

A part del departament d'Economia, també s'han escorcollat els departaments de Governació, Benestar Social i Exteriors. D'altra banda, també s'ha entrat a CTTI, Hisenda, Atenció Ciutadana i l'Institut Català de Finances (ICF).

La policia espanyola ha assegurat que els escorcolls responen a unes diligències ordenades pel Jutjat d'Instrucció número 13. En aquest cas, la Fiscalia no ha ordenat ni detencions ni escorcolls.