Centenars de manifestants han aconseguit tallar les vies de l'estació de l'AVE de Girona com a protesta a la sentència del judici al procés. 

Això ha obligat a interrompre el servei entre Barcelona i Figueres i segons ha confirmat Renfe, des de les dues de la tarda s'ha interromput el servei. A les quatre els manifestants han abandonat les vies i s'han dirigit cap a l'AP-7. La circulació, però, segueix tallada a causa de fogueres i barricades.   

Els manifestants hi han pogut acccedir per un tram al sud de la ciutat de Girona on la via no està coberta, a tocar de Fornells de la Selva. Desenes de persones estan sobre la via. 

Els manifestants han fet barricades a les vies i duen previsions d'aigua i menjar.

A més, el servei de tren convencional a Girona està suspès des de les 12:45 hores, després que un grup de manifestants hagi ocupat l'estació. 

Els manifestants han ocupat primer la via quatre, que no sol tenir trànsit de trens, i després han acabat ocupant les dues que habitualment estan en ús. Just a sota de l'andana del tren convencional, milers de persones es concentren davant de l'estació de l'AVE, encerclada per vuit furgonetes de la Brigada Mòbil i l'ARRO dels Mossos.

Els manifestants han marxat de la Delegació del Govern a Girona –primer lloc de concentració un cop s'ha fet pública la sentència– a la plaça del Vi, on s'ha llegit un manifest. Després s'han desplaçat fins a l'estació de l'AVE i han tallat les vies del tren convencional.

Des de Renfe han estudiant alternatives per poder traslladar els passatgers que han quedat atrapats al comboi de Rodalies. Pel que fa als trens d'alta velocitat, també han valorat la possibilitat de retornar els diners a aquells que ja tinguessin el bitllet comprat perquè els servei entre Barcelona i Figueres està interromput.

Fogueres descontrolades

L'incendi d'una de les barricada a les vies de l'Ave ha malmès la infraestructura i el pas de trens queda interromput com a mínim fins al final del servei. 

Un cop els manifestants han aixecat al tall, han calat foc a pneumàtics, cons i fustes que hi havia a la via. Segons fonts de Renfe, les flames han deformat les vies i els tècnics d'Adif treballen per reparar els desperfectes i que es reprengui el pas de trens.

Barricada incendi vies ave Girona
Foto: ACN

Els tècnics estan avaluant l'afectació per preveure quan es restablirà el servei. Els Bombers han extingit aquest incendi a les 17.50.