La declaració de l'ex conseller de Justícia, ex secretari de Govern i ex gerent de CDC Germà Gordó prevista per avui pel cas 3% s'ha hagut de suspendre. Gordó és contacte estret d'un cas positiu de Covid.

Germà Gordó està imputat en la causa on s'investiga una suposada trama de blanqueig a Convergència mitjançant donacions d'alts càrrecs. L'exgerent de CDC i exconseller de Justícia estava citat a declarar aquest dimarts a les 11.00 hores per videoconferència davant del magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata i la Fiscalia Anticorrupció. Les declaracions als ex responsables de Convergència arriben després que l'extresorer Daniel Osàcar, condemnat pel cas Palau, declarés al jutge i expliqués les interioritats del partit i de com es finançava.

Daniel Osácar / EFE

Daniel Osàcar a la sortida de la Ciutat de la Justícia durant el judici del Palau de la Música - EFE

Gordó està acusat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en la peça separada del cas 3% on el magistrat investiga si la formació va blanquejar diners presumptament il·lícits mitjançant donacions fictícies d'alts càrrecs, operativa coneguda com "barrufeig".

La imputació de Gordó es va produir després que l'extresorer Daniel Osàcar -condemnat pel desviament de fons de Palau de la Música- l'assenyalés com la persona que va idear, va planejar i va dirigir aquesta suposada operativa, presumptament desenvolupada entre 2008 i 2010.

En aquesta peça també estan investigats diversos exconsellers de CDC i l'extresorer Andreu Viloca, que va assegurar no tenir constància d'aquest sistema.