La secretària general i presidenta del grup parlamentari del PSOE-A, Susana Díaz, ha afirmat aquest dimarts, respecte a la defensa que va fer el 2016 perquè el PSOE s'abstingués davant de la investidura de Mariano Rajoy que ella "es va equivocar" i que "la va encertar Pedro Sánchez". "Ho vam fer per generositat, pensant que quan toqués a la inversa el PP posaria per davant els interessos del país", però "ens haurien portat a més eleccions per tal d'aconseguir sumar amb la ultradreta perquè Espanya els preocupa més aviat poc".

Així s'ha pronunciat Susana Díaz en el seu torn de rèplica en el debat que ha mantingut amb el president de la Junta, Juanma Moreno, en el marc de la compareixença que s'ha celebrat a la Cambra sobre política general, unes paraules que han provocat enrenou entre el grup popular.

"Jo em vaig equivocar quan vaig defensar que aquest país havia de tenir un govern encara que fos molt de dretes com el seu, i la va encertar Pedro Sánchez", ha afirmat, per criticar que el PP, quan podria haver donat suport a la formació d'un govern per evitar anar a unes terceres eleccions, va demostrar que "Espanya el preocupava més aviat poc".

Ha lamentat que el president andalús intenti "insultar Sánchez, el seu govern o a mi", i li ha demanat que parli d'Andalusia, "dels pares que es preocupen perquè la ultradreta vol posar les seves brutes mans a les aules d'Andalusia", entre altres problemes. "Vol crispar, enfrontar, tapar amb la confrontació amb el govern central la insolvència i inhumanitat del seu Executiu", ha postil·lat.

Susana Díaz ha retret a Moreno que "dedica molts minuts a parlar de Torra o d'ERC mentre parla d'un pacte contra la violència masclista sabent que el soci que el manté a la butaca del govern ha dit amb claredat que vol derogar la llei de violència de gènere".

"Posi's del costat de les dones, posi's del costat de la víctima i no de l'agressor", ha insistit abans d'advertir que si Moreno no es posa del costat dels drets constitucionals en aquest marc, "constata i evidencia que el comparteix amb Vox perquè vol blanquejar aquest partit per continuar mantenint-se en el govern".

Li ha demanat que "deixi de plorar" i que "faci gala de la mesura i moderació que diu tenir i no vingui al Parlament a insultar l'oposició o a entrar en qüestions internes del PSOE-A". "Per més que li pesi, el PSOE-A que representa més d'un milió de votants, reivindicarà allò que és bo per aquesta terra, recordant-li que Andalusia no es va aixecar el 28F per aixecar trinxeres, ho va fer en defensa de la llibertat, la dignitat i la igualtat", ha recalcat.