La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha assegurat avui després de ser preguntada si està disposada a liderar el PSOE que estarà on la posin els seus companys, "al cap o a la cua". Així mateix va reiterar el seu rebuig a un congrés exprés, assegurant que primer és Espanya i després els assumptes orgànics.

La dirigent socialista, que va rebutjar la decisió de l'actual líder del PSOE de convocar unes primàries per al proper dia 23 d'octubre, va criticar sense citar-lo l'estratègia que està seguint. En aquest sentit ha denunciat que la sortida no és acusar els companys de ser subalterns del PP, recordant que Andalusia els subalterns respecte al PSOE són els populars, perquè els han guanyat les eleccions.

Així mateix, ha defensat que alguna responsabilitat ha de tenir la direcció federal en la pèrdua de comicis, en comptes de culpar els que com ella guanyen eleccions.

També va retreure a l'actual direcció que ahir no sortís en defensa dels governs autonòmics de Castella-la Manxa i Extremadura, davant l'intent de Podem de "desestabilitzar, fer xantatge i utilitzar els ciutadans d'aquestes autonomies com a ostatges" per pressionar el PSOE.