El Tribunal Suprem ha donat un termini de tres dies a les parts perquè es pronunciïn sobre el recurs presentat per la defensa del president d'ERC, Oriol Junqueras, per a la suspensió de la seva pena de presó i poder ser alliberat.

Aquest recurs es va presentar en paral·lel a un escrit a la Junta Electoral Central (JEC) en el qual ERC ha demanat la restitució de Junqueras com a número 1 de al llista electoral del 10-N després que el Suprem hagi suspès la seva pena d'inhabilitació complementària als 13 anys de presó per sedició i malversació de fons públics. El Suprem no resoldrà el recurs aquest divendres i, amb el termini de tres dies atorgat a les parts, tot fa preveure que la decisió no arribarà abans del 10-N.

A banda del recurs al Suprem, la JEC haurà de decidir sobre l'escrit presentat per ERC. Fonts de l'organisme van confirmar a l'ACN que la seva previsió és resoldre aquest divendres o el mateix 10-N.

El mateix 14 d'octubre, dia de publicació de la sentència, el Suprem va emetre una interlocutòria per suspendre el compliment de la inhabilitació, però va mantenir el compliment de la pena de presó, a l'espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre la seva immunitat com a europarlamentari.

La interlocutòria va arribar a ERC el 30 d'octubre, però el mateix 14 la JEC ja va ordenar a ERC retirar Junqueras de la llista, perquè donava per suposat que la inhabilitació ja era efectiva, cosa que no ha passat.