Últim intent dels republicans perquè Oriol Junqueras pugui ser candidat a les eleccions generals del 10 de novembre. ERC ha obert aquest dijous, a tres dies per a les eleccions, un nou pols judicial contra la JEC i també contra el Tribunal Suprem perquè el seu líder, i cap de llista del 28-A, pugui ser candidat també a les urnes aquest diumenge.

La defensa de Junqueras ha presentat aquest dijous dos recursos, un davant del Tribunal Suprem i l'altre davant la Junta Electoral, en els quals demanen la seva posada en llibertat i la seva restitució com a candidat.

Fonts republicanes han alertat que el Suprem, a través d'una executòria que el partit va rebre el passat 30 d'octubre, va suspendre la seva inhabilitació fins que el Tribunal de Luxemburg resolgués la qüestió prejudicial sobre la seva immunitat. Per això, consideren que Junqueras hauria de ser elegible i que la JEC es va precipitar ordenant a ERC que l'eliminés de la llista. Ara, demanen que sigui restituït.

Per altra banda, demanen al Tribunal Suprem que el deixi en llibertat perquè consideren que, si no se li pot aplicar la inhabilitació, tampoc la pena de presó. Segons les mateixes fonts, la condemna no pot ser aplicada només parcialment i, per tant, si no se li pot aplicar la inhabilitació, tampoc la pena de presó per sedició.

Amb tot, consideren que hauria d'estar en llibertat perquè el Suprem no va demanar la pròrroga de la presó provisional en el seu moment. Els republicans acusen la JEC de fer un ús "il·legítim de la justícia" i un "escàndol" i consideren que han intentat apartar Junqueras perquè "és el millor candidat".

Per la seva banda, fonts de la JEC asseguren que resoldran la qüestió aquest divendres o el mateix 10-N.

Per la seva banda