El senador electe Jami Matamala, amic personal de Carles Puigdemont, s’ha personat a la causa que té oberta a l’Audiència Nacional, juntament amb l’historiador Josep Lluís Alay i dos agents dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha avançat El món a Rac1, Matamala era l’únic dels investigats que, fins ara, no estava personat. Ho ha fet ara, que és senador, i per tant té la condició d’aforat.

Si finalment el processen, l’Audiència Nacional s’haurà d’inhibir i passar aquesta causa al Suprem i, per tant, aquest tribunal haurà de demanar un suplicatori al Senat, que s’haurà de votar en el ple, perquè l’autoritzi a tirar endavant el procediment judicial contra Matamala.

Matamala, juntament amb Alay i dos agents dels Mossos. Està investigat perquè acompanyava Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. Malgrat que el jutge Diego de Egea va arxivar la causa, la Fiscalia va presentar un recurs i l’Audiència Nacional va decidir reobrir-la perquè entén que els quatre acompanyants sabien que hi havia una ordre de detenció contra l’expresident. De moment, el jutge Manuel García Castellón encara no ha citat a declarar Matamala, però el té localitzat.