El Tribunal Suprem té prevista per a dimecres vinent la vista per abordar el recurs de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí contra el suplicatori presentat pel jutge instructor Pablo Llarena al Parlament Europeu amb l'objectiu de deixar en suspens la seva immunitat com a eurodiputats.

Els seus advocats, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, van recórrer contra el suplicatori amb l'argument que Llarena no és competent per demanar-lo, atès que Puigdemont ja no és diputat del Parlament i, per tant, el seu cas no correspon al Suprem.

Euroordre

Així mateix, el Tribunal abordarà també a la vista de dimecres el recurs dels tres eurodiputats i de l’exconseller Lluís Puig contra la decisió del jutge instructor de mantenir les euroordres contra ells.

Puigdemont i els tres exconsellers van recórrer les actuacions de Llarena en què dictava noves euroordres contra ells, però la decisió va ser ratificada el 10 de gener en ser rebutjats els recursos de reforma que havien presentat els seus advocats.

Amb tot, els polítics exiliats van recórrer en apel·lació al Suprem i el Tribunal va fixar el 24 de setembre per abordar la deliberació, però sense vista. Els advocats van recórrer també aquesta decisió.

El Suprem recula

El Suprem considera que l’omissió de la vista no comporta “fallida de cap dret”, però admet que davant la petició formulada sobre la celebració de la vista, aquesta ha de ser estimada.

Igualment, en l'escrit la Sala nega que hi hagi hagut dilacions indegudes, com havien retret els polítics independentistes en els recursos, i assenyala la “greu crisi sanitària” que va provocar la declaració de l’estat d’alarma per explicar la suspensió dels terminis processals.