Carles Puigdemont ha recorregut la decisió del jutge instructor del procés, Pablo Llarena, de demanar al Parlament Europeu el suplicatori per suspendre la seva immunitat com a eurodiputat i poder continuar procedint penalment contra ell. Considera que no és competent per a això, perquè el líder independentista, exiliat a Bèlgica i processat pels delictes de sedició i malversació, va renunciar al seu escó al Parlament, de manera que ja no és aforat.

No obstant això, fonts de l'alt tribunal han assenyalat a Europa Press que el recurs fa l'efecte que no prosperarà, ja que, en ser reconegut com a europarlamentari, funció que ja està exercint, continua tenint condició d'aforat davant l'alt tribunal.

Puigdemont explica en el seu recurs, que ha avançat El Confidencial, que l'aforament "és, certament, una prerrogativa que s'integra en l'estatut dels parlamentaris nacionals, però no és pas una immunitat". Afegeix que el seu cas es regeix per una immunitat adquirida per la seva condició de diputat de l'Eurocambra i que el Tribunal Suprem no té competència jutjar causes contra els membres d'aquest Parlament.

Per això, segons l'escrit de 53 pàgines, que s'ha presentat aquest dimecres davant del jutge del Suprem Pablo Llarena, i al qual ha tingut accés Europa Press, sol·licita que "declari la incompetència per conèixer d'aquesta causa" i anul·li totes les actuacions efectuades amb posterioritat a la renúncia de l'escó al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, sol·licita que remeti les actuacions al jutjat d'instrucció de Barcelona que correspongui per torn de repartiment.

A conseqüència de la competència, la defensa Puigdemont entén que les actuacions que va dictar el jutge instructor divendres passat presentant el suplicatori al Parlament Europeu i acordant mantenir les ordres europees de detenció i lliurament contra ell tampoc tenen vigència. Així, insta el magistrat a "reformar" les resolucions perquè "acordi deixar sense efecte" les seves decisions.