El Tribunal Suprem ha citat la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, el proper divendres 14 de febrer a les 11 del matí per exposar-li les diligències que se segueixen contra ella per suposats delictes, entre d'altres, de prevaricació i frau, han informat a Efe fonts parlamentàries.

La citació de Borràs té caràcter voluntari i es tracta d'un pas previ a la petició de suplicatori al Congrés dels Diputats -necessari per continuar amb el procés ja que és aforada- si ella opta per no acudir-hi.

El cas es remunta a l'etapa de Borràs al front de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) entre el 2013 i el 2019, i en ell s'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació a un amic de l'ara portaveu parlamentària de 18 contractes per valor de 259.863 euros.

La causa va ser oberta per una jutge de Barcelona i ara ha arribat al Suprem, a causa de la condició d'aforada de Borràs per ser diputada, a qui s'investiga per presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat documental.