Suport majoritari dels espanyols a la moció de censura presentada pel PSOE contra Mariano Rajoy. Segons una enquesta realitzada per IMOP Insights per a El Confidencial, la moció de censura contra el president del govern espanyol estaria recolzada per un 54,6% dels electors. Però és més, el sondeig revela que un alt percentatge d'enquestats (46,6%) aposten per la moció encara que sigui amb el suport dels partits independentistes.

El suport a la moció encara que sigui amb els indepedentistas s'imposa entre els votants socialistes (60,8%) i els d'Unidos Podemos (83,1%). Sorprèn que fins i tot l'el 36,8% dels electors de Ciutadans es mostren favorables a una moció que tingui com a suports a ERC i PDeCAT.

En termes generals, sense preguntar pel suport dels independentistes catalans, dels quals asseguren haver votat Unidos Podemos, un 85,7% diu sí a la moció, xifra semblant al 77,3% dels que van votar el PSOE. Però atenció, entre els electors de Ciutadans, més de la meitat (el 50,2%) vol el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fora del govern espanyol. Només els electors del PP s'expressen en contra de la moció. Un 13% dels electors populars, xifra gens menyspreable, vol que Rajoy faci un pas al costat.