Els serveis jurídics del Parlament Europeu han avalat que el procés del suplicatori contra els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, es pugui dur a terme de manera semipresencial.

El procediment va quedar paralitzat arran de les restriccions imposades pel coronavirus, que van dificultar la celebració de les reunions a porta tancada per garantir la confidencialitat. Davant d’aquesta situació, el president del comitè d’afers legals i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, va preguntar als serveis legals de l’Eurocambra si amb l’actual sistema híbrid de treball, amb assistència presencial i telemàtica, es pot garantir la confidencialitat exigida a les audiències dels suplicatoris.

Confidencialitat

Fonts del comitè consultades per l’ACN han explicat que l'informe dels serveis jurídics de l’Eurocambra assenyala que aquesta confidencialitat es pot respectar. Per tant, el comitè podrà reactivar quan ho decideixi el procediment contra els tres eurodiputats.

L’informe conclou que tot i que el sistema híbrid presenta dificultats tècniques, el Comitè d’Afers Legals està “obligat a continuar amb els casos d’immunitat, fins i tot en les circumstàncies actuals que comporten un augment del risc que es violi la confidencialitat”.

Els serveis jurídics insten el comitè a “desplegar tots els esforços per garantir que el risc de violació de la confidencialitat en la participació remota sigui el mínim possible” i n’avalen la represa dels treballs, tret que es demostri que és “impossible o molt perillós” fer la reunió amb la presència física dels participants.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat