La plataforma Súmate ha denunciat un cas de catalanofòbia al seu compte de Twitter, concretament, a l'estació de Renfe de Plaça Catalunya. L'entitat ha difós el cas d'una noia que després de pujar al tren s'ha trobat que la persona que estava asseguda al seu davant li ha dit "catalana de mierda" sense que ella, aparentment, hagués fet res. 

El cas és explicat per una amiga seva, amb detalls. Diu que la resta de passatgers no han fet res per aturar l'allau d'insults i que després dels fets s'ha quedat "en xoc i sense paraules". L'amiga ho ha compartit a les xarxes socials i Súmate s'ha afegit a la denúncia.

Des de la plataforma han volgut fer d'altaveu d'aquest cas de catalanofòbia i han fet referència a les declaracions de la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, en les quals va dir que portava escolta a Catalunya "perquè era conscient de com estaven les coses aquí". També s'han referit al líder d'aquest partit, Albert Rivera, que va dir "que s'havia de trencar la cara per poder ser espanyol i català a Catalunya".