El fiscal que investiga les finances de Corinna Larsen i Joan Carles I, Yves Bertossa, ha inclòs també en la indagació una casa de camp senyorial situada Bridgnorth (Shropshire), al cor de la campanya anglesa, a prop de Gal·les, i en un entorn de màxima privacitat. L'examant del rei emèrit la va comprar per sis milions de lliures el 2015, uns 6,7 milions d'euros. A més, Larsen ha reconegut que va invertir la mateixa quantitat a renovar la finca, segons recull el diari El País.

La mansió figura a nom d'una fundació panamenya Jade Trust, que té com a beneficiari el fill de Larsen, Alexander, de 18 anys. Aquesta propietat, coneguda com a Chyknell Hall Estate i construïda el 1814, té al voltant de 81 hectàrees, 11 habitacions, un camp de criquet, una biblioteca, com també cinc casetes de camp més dins de la propietat. Es pot destacar que Larsen va rebre el 2012 una donació de Joan Carles I de 64,8 milions d'euros, que van ser transferits des d'un compte suís de la fundació panamenya Lucum, a nom de l'antic cap d'Estat d'Espanya.

Joan Carles Corinna fill BBC

Joan Carles I, juntament amb Corinna i el seu fill Alexander / BBC

Opaca figura darrere del seu fill

En concret, el fiscal Bertossa investiga aquesta luxosa casa perquè es va adquirir després de la donació, però també per l'"estructura opaca" que va crear Larsen al voltant del seu fill que, llavors, tenia 13 anys. A més, Larsen va adquirir aquesta mansió a través d'un préstec de la seva societat panamenya Solare, beneficiària última de la donació de l'exmonarca, en favor de Honeybird Group Corporation, una societat que es va registrar a Panamà el 12 de març de 2015.

Bertossa ha interrogat Larsen per la compra d'aquesta propietat i, segons el text de la seva declaració, va respondre: "El vaig adquirir per al meu fill Alexander el 2015. Ho vaig fer per sis milions de lliures. No estava en bon estat, per la qual cosa vaig invertir en importants feines de renovació que van pujar al voltant de sis milions de lliures".

Així mateix, va agregar: "És correcte que l'adquisició es va fer via un préstec de Solare a favor de Honeybird Corporation. Vaig adquirir aquesta mansió a través d'un trust (fundació) que tenia coma beneficiari el meu fill. Vaig recórrer a una estructura com aquesta perquè estimava que el meu fill, una vegada que fos major d'edat, no tindria prou maduresa per administrar aquest bé. Tenia 13 anys quan vam comprar la mansió". A més, l'examant de l'emèrit va reconèixer que Dante Canónica, advocat del rei a Suïssa, va ser el director de la fundació Lucum de Joan Carles I, així com el que va crear les estructures panamenyes per comprar la mansió.

D'altra banda, Larsen va explicar que com que el seu fill va adquirir la nacionalitat britànica, "va caldre modificar una mica" l'estructura administrativa de la propietat. És per això, que l'empresària alemanya va crear una nova fundació a Panamà. "Vam crear Jade Trust, que va reemplaçar Solare (la fundació creada inicialment), com a prestador per comprar l'immoble. En altres paraules, el préstec inicial de Solare haurà de ser reemborsat a Jade Trust, que té com a beneficiari el meu fill," va relatar el fiscal, segons recull el diari El País, que ha tingut accés a la declaració.