Els grups parlamentaris d'Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, el PDeCAT i ERC han decidit que s'abstindran en la votació de la senda de dèficit i el sostre de despesa que tindrà lloc aquest divendres en el Ple del Congrés.

L'acord dels objectius de dèficit i el sostre de despesa està, per tant, abocat al fracàs, ja que el govern només compta amb els vots del PSOE, el PNB i en el seu cas Coalició Canària que, després d'escoltar la ministra d'Hisenda decidirà si es queda en l'abstenció o es passa al sí.

D'aquesta manera, la previsió de la votació d'aquest divendres és de 90 'sí' front 172 'no'. Només votaran a favor els 84 diputats del PSOE, els cinc del PNB i potser el de Nueva Canarias, és a dir, en el millor dels casos 90 diputats. Per la seva part, PP (134), Ciutadans (32), Bildu (dos), Unió del Poble Navarrès (2), Foro Asturias (un) i Coalició Canària (un), ho faran en contra. En total es calculen 172 'no'. Per altra banda, els quatre diputats de Compromís tenen previst abstenir-se.